TAMO DIENYNAS  0667 19366
Kodas Juridinių asmenų registre: 190532139

Saugaus interneto savaitė

Socialiniai tinklai tapo neatsiejama kasdienybės dalimi, todėl labai svarbu ne tik žinoti esminius saugaus naudojimo principus, bet ir jais vadovautis.

Per dorinio ugdymo, gyvenimo įgūdžių ir anglų kalbos pamokas juventiečiai prisiminė ir pasikartojo saugaus bendravimo internete taisykles.

Septintokai žiūrėjo dokumentinį filmą „TikTok BOOM“, diskutavo, kuo buvimas socialiniuose tinkluose praturtina gyvenimą, kokie stereotipai dažniausiai sutinkami, kuo pavojinga paauglių marginalizacija, kas yra netikros naujienos (angl. fake news), kokios yra skaitmeninės teisės ir atsakomybės.

5, 6 ir 8 klasių mokiniai žiūrėjo edukacinius filmukus, aptarė jautrias temas: koks yra psichologinis poveikis „gyvenant“ socialiniuose tinkluose, galimus pavojus, kada turėtų įsitraukti suaugusieji, kalbant apie iššūkius, susijusius su žalingu platformų poveikiu.

Per anglų kalbos pamokas 7c ir 7d klasių mokiniai aptarė, kaip reikia saugiai naudotis internetu. Naudodamiesi Canva programa, savo patarimus septintokai išdėstė plakatuose, kurie tapo elektronine atmintine https://read.bookcreator.com/6Nni7MYS0XhJeqyJhACtEAELyrF3/krqFHCMTQkeC1OJnK8PHjA

VO ,,Gelbėkit vaikus“ grupės nariai vedė klasės valandėles mažiesiems draugams ,,Ar esi saugus internete?“. Su jais diskutavo, ar atpažįsta sukčiavimą, patyčias internete, ar saugo savo asmens duomenis.

Tikybos mokytoja L. Skyrienė

Anglų kalbos mokytoja Ž. Leinartienė

Gyvenimo įgūdžių mokytoja R. Linkevičienė

Šiaulių „Juventos“ progimnazija

Skip to content