TAMO DIENYNAS  0667 19366
Kodas Juridinių asmenų registre: 190532139

Šoko į „Tėvų klumpes“ ir atostogas

Priešpaskutinė mokslo metų diena 1c klasėje prasidėjo siurprizu – vaikai „deportavosi“ į Tautinių žirgyną. Puiku, kad tėveliams užteko laiko savaitgalyje priimti, suderinti, sustyguoti Lukos mamytės Gretos Bataitienės kvietimą „šokti į tėvų klumpes“ ir tapti raiteliais, žirgyno darbuotojais.
Nepastebimai pralėkė pusdienis. Vaikai sužinojo, kaip atskirti antį nuo antino, kuo skiriasi gaidys nuo vištos, kuo panašūs ir kuo skirtingi vištos ir anties kiaušiniai, kuo skiriasi triušis nuo kiškio.
Na, o svarbiausias išvykos tikslas – žirgai ir poniai! Žirgas Dobilas, konkūrų čempionas, vaikus sužavėjo savo gracingu bėgimu. Vaikams teko išbandyti save šukuojant arklius ir ponius, valant jų kanopas. Beveik visi mokinukai lipo ant žirgų ir jojo! Smagumėlis!
Piknikas – magiškas žodis – pakvietė visus prie bendro stalo. Pasivaišinus, pasistiprinus teko išbandyti savo atmintį – prisimintus vardinti žirgų vardus, o po to – vaišinti ponius jų taip mėgstamomis morkomis.
Pirmokų laukė ir paskutinė dienos veikla – linksmos varžybos – jodinėjimas ir šokimas per kliūtis ant lazdų su dirbtinėmis arkliuko galvomis. Oi, kiek buvo emocijų!
Diena buvo puiki.

Pradinių klasių mokytoja A. Dirginčienė

Šiaulių „Juventos“ progimnazija

Skip to content