TAMO DIENYNAS  0667 19366
Kodas Juridinių asmenų registre: 190532139

Obuoliadienis

„Obuoliadienis“ buvo kupinas įdomių pamokų ir veiklų.

2a klasė per technologijų pamoką „priaugino“ obuolių.

2b klasės mokiniai kūrė pasakas apie obuolius, susipažino su gudobelės obuoliukais, sužinojo jų naudą, juos ragavo. Vėliau vaišinosi obuolių pyragais, sultimis, obuolių traškučiais. Kartu su visais antrokais piešė obuoliukus mokyklos kieme.

Aptardami veiklą, vaikai džiaugėsi įdomia veikla.

2c klasė dieną pradėjo informatyviu klasės seniūnės Evos pristatymu apie obuolius. Kiti vaikai ruošė ir kepė obuolius, juos ragavo ir gyrė. Klausė, skaitė ir vaidino V. V. Landsbergio „Obuolių pasakas“, kartu su obuolių pilnu sunkvežimiu dardėjo į sulčių spaustuvę. Kūrė įvairius receptus ir pagal juos „gamino“ įvairius patiekalus iš obuolių bei juos talpino į nepaprastus stiklainius.

2d klasės mokinukai susipažino su slieku Kieša iš V. Landsbergio „Obuolių pasakų”. Vėliau kūrė obuolio aplikaciją. Pertrauką linksmai praleido šokio ritmu besisukdami ratelyje. O dieną baigė skanumynų, kuriuos galima pagaminti iš obuolių, degustacija.

Visi antrokai mokyklos kiemą papuošė kreidelėmis pieštais karališkais obuoliais. O renginio pabaigoje visi sustojo į antrokų OBUOLĮ.

Pradinių klasių mokytoja A. Dirginčienė

Šiaulių „Juventos“ progimnazija

Skip to content