TAMO DIENYNAS  0667 19366
Kodas Juridinių asmenų registre: 190532139

Šviestuvo dizaino kūrimas

Šiaulių „Juventos“ progimnazijos ketvirtokai dalyvavo  Šiaulių miesto ir rajono mokyklų mokinių kūrybiniame konkurse „Mokslo maratonas: Šviestuvo dizaino kūrimas – idėjos, kurios įkvepia profesionalus“. Konkursą organizavo Šiaulių techninės kūrybos centras ir „Artilux NMF“.  

Renginio dalyviai turėjo pademonstruoti įvairius savo įgūdžius ir dekoruoti baltus šviestuvų gaubtus. Atlikti darbai buvo vertinami pagal kūrybiškumą, dizaino estetiką ir techninių sprendimų pritaikymą. Laimėtojams atiteko „Tregren“ išmanieji sodai. Buvo paskelbtos  nominacijos „Geriausia dizaino estetika”, „Geriausias dizaino idėjos įgyvendinimas”, „Šiauliai Tech favoritas”. Visi dalyviai gavo Šiaulių techninės kūrybos centro padėkas. 


Renginio metu mokiniai taip pat dalyvavo pamokoje „Elektros energija – išradimas, pakeitęs pasaulį“. Vaikai daug sužinojo apie elektros atsiradimą, svarbiausius mokslininkus bei jų išradimus, aptarė, kaip elektra tapo neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, leidžianti naudotis apšvietimu, šildymu, elektroniniais prietaisais ir transporto priemonėmis ir kt. 
  

Pradinių klasių mokytojos R. Gružienė, D. Kontrimienė

Šiaulių „Juventos“ progimnazija

Skip to content