TAMO DIENYNAS  0667 19366
Kodas Juridinių asmenų registre: 190532139

„PA-STEAM-INK savo mokyklą“

2022 m. kovo 31 d. mes, pradinio ugdymo mokytojos Aurelija ir Diana,  išskubėjome į VšĮ „Edukaciniai projektai“ organizuotą respublikinę konferenciją „Pa-STEAM-ink savo mokyklą“.

 „Edukaciniai projektai“ – tai nevyriausybinė organizacija,  vykdanti daug projektų, kuriuose  kuriamas skaitmeninis edukacinis turinys ir pamokų paketai Europos mokytojams. 

Projekto „Pa-STEAM-ink savo mokyklą“ mokymuose užsiregistravome dalyvauti dar rudenį. Visą pusmetį vyko nuotoliniai susitikimai, mokymai, kuriuos vedė Graikijos, Italijos, Prancūzijos ir Lietuvos lektoriai. Turėjome su savo mokiniais išbandyti siūlomas STEAM pamokų idėjas ir rezultatus pateikti mokymo platformoje.

Aurelija su trečiokais domėjosi Mėnulio veidais ir tyrinėjo snaiges. Pirmokai taip pat mokėsi kurti snaiges ir atpažinti bei pavaizduoti emocijas. Visose veiklose buvo derinamas praktinis darbas ir skaitmeninių priemonių panaudojimas.

Projekto organizatoriams patiko mūsų darbas, tad buvome pakviestos pristatyti savo patirtį konferencijoje.  Džiaugiamė, kad ir kolegos mūsų pranešimą įvertino puikiai.

Popietinėje renginio dalyje mūsų laukė praktiniai mokymai. Dalyvavome kūrybinėse dirbtuvėse „Povaizdis“ ir „Nepaprastos paukščių kelionės”, kurių metu mokėmės kurti filmą, gavome naudingų patarimų, kaip vaikus sudominti paukščių pasauliu.

Buvo smagu susitikti ir pabendrauti su kolegėmis iš visos Lietuvos bei viena iš pagrindinių tarptautinės konferencijos organizatorių Jolanta Vaitkevičiene, su kuria bendravome praėjusią savaitę.

Esame pilnos idėjų ir didelio noro dalintis bei toliau dalyvauti įdomiose veiklose. Šiandien vyksta paskutinis užsiėmimas, kurį veda mokytojos iš Graikijos ir Italijos. Labai įdomu ir naudinga.

Pradinių klasių mokytoja D. Kontrimienė

Šiaulių „Juventos“ progimnazija

Skip to content